Тънкостите на отглеждането на деца до една година.

Най-важно е бебето под една година да го показва на лекар всеки месец. Лекарят ще може да оцени колко ефективно се развива детето. Освен това лекарят наблюдава нервното и психическото състояние на малкия човек. Всеки месец бебето трябва да получава нови умения, които ви позволяват да оцените развитието на бебето. Разкриването на липсата на умения или ако бебето изостава в тях дава на родителите разбиране, че трябва да отделят максимално време за развитието на детето си. За да дадете на детето си хармония и спокойствие в развитието, така че в бъдеще да живее и да се развива пълноценно, е необходимо да започнете от раждането.
Как да започнем да отглеждаме новородено?

Има малък брой прости точки, които трябва да се спазват, за да се положат основите на пълноценно и правилно възпитание.

1. Имайте положително отношение към новата си роля. В този момент, когато новосъздадените родители изпълняват задълженията си с удоволствие, семейството ще бъде изпълнено с радост и хармония, което е най-важният източник за правилното формиране на нервната система на детето.

2. Важно е да се научите да разбирате от какво се нуждае детето. В началния етап това няма да е лесно. Бебето все още няма говор, но има плач и чрез плача можете да се научите да разбирате от какво има нужда бебето. След определен период от време родителите ще разберат от какво има нужда детето.

3. Създаване на силна връзка с бебето. Това е най-важният фактор. Връзката между майката и бебето започва да се формира от първия момент от живота на бебето, когато току-що е вкусило коластрата на майката. Ето защо, за да може бебето да се развива, да има добро здраве и да се чувства комфортно, е важно да поддържате връзка.
Създаване на връзка с бебето

Кърмете. Повечето майки се страхуват, че гърдите ще увиснат след кърмене и не искат да имат дискомфорт. Но ако млякото дойде само, запазете го и кърмете бебето си. Кърменето е това, което ви позволява да създадете силна връзка с бебето.
Дръжте бебето си по-често. Наличието на тактилен контакт с родителите е много важно за детето. След топла и удобна утроба в майката, сега малкото човече е в нова за него среда и е подложено на стрес, поради което сега бебето се нуждае от тактилен контакт с майка си.
Носете бебето си колкото е възможно повече. Поддържайте физически контакт с вашето бебе. В момента има широка гама от кошове за бебета.
Спете заедно. Това е много полезно за новородено от гледна точка на психологията. Ще бъде много удобно на мама за нощно хранене. А топлият корем на майката ще даде на бебето бърза адаптация към промените в живота.
Общувайте с бебето. Бебетата разбират много неща от момента, в който се родят. И тук е много важно да му дадете комуникация, да разказвате приказки, да пеете песни и приспивни песни. Правете физиономии и бъдете забавни с вашето бебе

Хигиена, масаж, гимнастика

Важно е да научите бебето си на хигиенни процедури от раждането, така че бебето постепенно и удобно да свикне с тях.
Когато родителите следят хигиената на бебето, те покриват няколко нужди наведнъж:

Бактериите могат да се появят по тялото на бебето поради замърсяване и когато майката го къпе, тя прави профилактика на заболяването.
Предотвратява триене. Бебешката кожа е много деликатна. Ако пелената не се сменя дълго време, това създава парников ефект, който може да доведе до развитие на бактерии и гъбички. При спазване на правилата за хигиена рискът от обрив от пелена и бактерии е значително намален.

Дневен режим

Преди това дневният режим на бебето беше много по-строг. Хранене по часове и няма значение, че бебето плаче. Със съня също, дори ако детето не иска да спи, а режимът казва, че е време за сън, направиха всичко, за да го сложат да спи. В наше време отношението към режима на бебето се промени. Стигна се до разбирането, че всяко бебе има индивидуален режим.
Дисциплина. Важно е да се придържате към няколко прости, но важни правила, за да научите детето на дисциплина.

Спокоен. Много е важно да се разбере, че детето в ранна възраст попива като гъба емоциите на родителите си. Трябва спокойно да изразявате емоциите си в разговор с дете.
Контролирайте агресията. В моменти на агресия запазете спокойствие, не избухвайте в писъци, разсейвайте детето. Покажете на детето си с пример как да проявява нежност. Оставете го да гали котето и т.н.

Източник http://greenmaster.me/

admin

admin