Честит 8-ми Март, Мили Дами!

Мили дами,

 

???? В този специален ден на жената, искаме да Ви изпратим най-топлите си пожелания за щастие, успех и любов! Вие си източник на вдъхновение и сила, и заслужавате всичко най-добро.

 

???? Нека този ден Ви донесе усмивки, приятни изненади и специални моменти с тези, които обичате. Благодаря Ви за всичко, което правите, и за светлината, която носите в живота на всички около Вас!

 

???? Нека се радваме на взаимната подкрепа, приятелство и равноправие. Живейте със смелост и вяра в своите мечти. Вие сте невероятни и заслужавате всичко най-добро!

 

С любов и уважение,

https://kartichki.bg

 

5 Интересни Факта за Деня на Жената

ООН Ден на жената: През 1975 г., по време на Международната година на жената, Организацията на обединените нации започва да празнува 8 март като ООН Ден на жената. През 1977 г. Общото събрание на ООН приема специална резолюция, определяйки този ден като Международен ден на жената.

 

Мотото на ООН за 2017 г.: През 2017 г., ООН отбелязва празника под мотото „Жените в променящата се работна среда: Планетата 50 на 50 до 2030 г.“, подчертавайки ролята на жените в съвременното общество и насърчавайки равенство в работната среда.

 

Българското честване: В България Осми март се отбелязва от 1911 г., а през 1915 г. става първото публично честване. След 1944 г., този ден става общобългарски празник, който се свързва с приноса на жените в производството, културата и обществения живот.

 

Официални празници и чествания: Денят на жената е официален празник в множество страни, включително Афганистан, Азербайджан, Русия, Китай, Украйна и други. В редица държави, като България, където не е официален, той се чества с подаръци и цветя, подчертавайки специалната роля на жените в обществото.

 

Глобални инициативи: Съвременни женски групи организират разнообразни събития по света. Глобалната женска организация „Аврора“ поддържа свободен регистър в интернет, където се отбелязват различните събития, свързани с празника.

 

8-ми март остава не само ден за честване на жените, но и за подчертаване на важността на равенството и уважението към техния принос в обществото.

 

8-ми март – денят на мама

8-ми март се чества като Международен ден на жената, посветен на икономическите, политическите и обществени постижения на жените. В различни страни този празник може да има различни конотации и традиции. Въпреки това, денят на жената обхваща всички жени, независимо от техния статус в обществото – както професионално, така и като майки.

 

Специфичният характер на 8-ми март като ден на майката се свързва с традициите в България. В страната ни, 8-ми март не само е Международен ден на жената, но също така се отбелязва като Ден на майката. Този ден стана популярен в периода след 9 септември 1944 г., когато по предприятия и заводи се организират събрания, на които се отчита приносът на жените в производството, културата, науката и обществения живот. С течение на времето, честването на този ден стана все по-широко и се превърна в любим празник за жените от всички възрасти, включително като Ден на жената и на майката.

 

Така 8-ми март в България става ден, в който се изразява не само признание за жените като професионалисти, но и като обични хора и майки, които изиграват важна роля в семействата и обществото като цяло.

admin

admin