Момче или момиче: ранно определяне на пола на детето

Благодарение на съвременния напредък в медицината можете да разберете кого чакате – момче или момиче, още от шестата седмица на бременността. И такова ранно определяне на пола на детето ще бъде абсолютно безопасно както за здравето на бебето, така и за бъдещата майка!

Основният метод за определяне на пола на детето в ранните етапи сега е ултразвуковата диагностика, но дори и на двадесетата седмица този метод не дава 100% гаранция.

Доскоро с въпроса как да се определи пола на дете по кръв се обърнаха към специалисти по алтернативна медицина. Само методът за актуализиране на кръвта и таблиците на съотношенията на кръвните групи на родителите нямат научни доказателства и броят на „провалите“ потвърждава това.

Благодарение на съвременния напредък в медицината можете да разберете кого чакате – момче или момиче, още от шестата седмица на бременността. И такова ранно определяне на пола на дете в Екатеринбург ще бъде абсолютно безопасно както за здравето на бебето, така и за бъдещата майка!
Определяне на пола на детето в ранните етапи: кому е необходимо?

Поддръжници на естествения ход на бременността

Мнозина се страхуват дори от най-модерните и безопасни диагностични методи, като ултразвук. Разбира се, желанието да се определи пола на детето чрез анализ няма да замени пълноценното наблюдение на здравето на плода, но поне ще успокои бъдещата майка, а допълнителните безопасни неинвазивни ДНК тестове ще помогнат за идентифициране на възможни патологии. Все пак такава информация е по-добра от пълната й липса.
Любопитни, желаещи да разберат рано кой ще се роди

Според статистиката има много малко любители на изненадите, само 2% от родителите предпочитат да получават информация за пола на детето още в родилния дом. Знаейки кого да очаквате – син или дъщеря, можете предварително да си купите зестра с правилния цвят, да организирате детска стая, да се подготвите психически за особеностите на възпитанието и развитието и просто да зарадвате бъдещите баби и дядовци със свежи новини.
медицинска необходимост

Момче или момиче – каква е разликата, само да е здрав! Но, за съжаление, има ситуации, когато родителите и лекарите на детето наистина трябва да знаят пола на детето – повече от 400 болести се предават с полови хромозоми. Ранното определяне на пола на детето ще помогне да се предотврати раждането на болни деца в семейства с утежнена наследственост, а също така ще помогне на лекаря да вземе решение за възможността за хормонална терапия за бъдеща майка с надбъбречна хиперандрогения.
Как да определим пола на детето по кръв?

Определянето на пола на детето в ранните етапи чрез анализ на кръвта на майката е модерен метод, който е преминал всички необходими клинични изпитвания и е успешно въведен в практиката на лабораторните изследвания.
Каква е същността на метода?

Още през първия месец от бременността клетките на бебето се появяват в кръвта на майката в много ниска концентрация.

Ако една жена носи момче, тогава в кръвта й се появяват маркери на Y-хромозомата. В ранните етапи техният брой е незначителен и могат да бъдат открити само чрез много високочувствителен метод. Дори ниска концентрация на Y-хромозоми се определя доста успешно чрез молекулярен скрининг – генетично изследване на венозната кръв на майката на детето.

Молекулярният скрининг е много точен и безопасен ДНК тест, който предоставя важна информация за вашата ранна бременност, като ви позволява да определите не само пола на нероденото дете, но и риска от хромозомни аномалии.

ЧЗВ:

Кой се „вижда“ пръв – момче или момиче?

Разбира се, наличието на маркера на Y-хромозомата е почти 100% гаранция, че носите момче. Отрицателният резултат (т.е. липсата на Y-хромозома), особено в ранните етапи на диагностика (до 7-8 седмици), може да бъде свързан както с липсата на маркер, така и с характеристиките на тялото на майката. и необичайно ниска концентрация на „мъжка“ ДНК.

Как да определите пола на близнаците?

Ако едно от децата е момче, тогава ще бъде трудно да се определи пола на второто дете, той може да бъде или момче, или момиче. Друго нещо е, ако маркерът на Y-хромозомата не е определен – всички деца на момичето.

Възможни ли са грешки?

Почти никога! Според анализите е възможно да се определи пола на детето много по-точно, отколкото чрез ултразвук.

Имаше ли случаи на несъответствие между резултатите от вашия анализ и ултразвук?

Бяха. Резултатът ни се оказа верен.

Как се дарява кръв?

Не се изисква специално обучение. В работното време на медицинския център е необходимо даряването на 20 ml венозна кръв.

Внимание, кръвта трябва да се дарява не по-рано от 10 седмици от едноплодна бременност.

admin

admin